HomeHistoriekSpiritualiteitStructuurApostolaatGemeenschappenContactNieuwsFotoboekGastenboek

De missiepost van Kisantu

 

De missiepost van de federatie Virgo Fidelis uit het Bisdom Brugge is gelegen in Kisantu, in de provincie Bas-Congo, circa 120 km van Kinshasa verwijderd.

Deze missiepost werd 50 jaar geleden opgericht door de Zusters van Vladslo. Reeds vanaf 1959 kwamen de eerste zusters van de missiefederatie Bisdom Brugge er naartoe.

De federatie is samengesteld uit 11 diocesane congregaties met een eigen statuut.   Zuster Maria Toan, geboren in Vietnam, kwam naar Kisantu in 1998. Zuster Cecilia Monn, geboren in Zwitserland, trok er naartoe in 2005.

Beide zusters behoren tot de congregatie van de Zusters van Maria van Ingelmunster.

 Deze congregatie behoort niet tot de missiefederatie Bisdom Brugge.   De zusters Cecilia en Maria zijn allebei verpleegkundigen en verblijven er in een federale zustergemeenschap, samen met nog vier zusters uit andere congregaties. Het is een gastvrije communiteit, die openstaat voor het onthaal en de opvang van bezoekers die even langs komen of tijdelijk hulp bieden.  

Hun apostolaatsterrein situeert zich vooral in het hospitaal Saint Luc, dat ongeveer 300 bedden telt, en eveneens instaat voor een uitgebreide ambulante verzorging. Veel aandacht gaat naar de opvolging en behandeling van aidspatienten.  

 

Kiekmaar